Blog

Er wordt aan de site gewerkt!

Het is vandaag 14 maart 2021. Bijna een jaar lang heeft alleen het zoeken op deze site nog gewerkt, het overzicht van producten toonde alleen maar witte blokken. En dat is wel een beetje jammer, want het hosten kost ongeveer 100 euro per maand. Een hobby-project mag geld kosten, maar een beetje geld terugverdienen is ook niet verkeerd :)

Hoewel ik verwacht had door de corona-maatregelen meer tijd aan de site te kunnen besteden (geen concerten en theaters bezoeken) is dat niet uitgekomen. Dat komt omdat ik actief werk aan mijn vaardigheden (op techblog.dirkhornstra.nl kun je zien dat ik probeer om elke week een artikel te posten, de voorbereidingen en het uitwerken van het artikel neemt altijd veel tijd) en door het vele thuiswerken probeer ik in mijn "vrije uren" genoeg beweging te krijgen, lange wandelingen maken. En dan blijft er per saldo weinig tijd over om met deze site aan de slag te gaan.

In ieder geval, ik heb mijn doelen verzet. In plaats van in 1x een volledige website op te leveren ga ik nu de site in losse onderdelen weer online brengen. En ik begin met "het blog-deel". Dit bericht is de eerste (van hopelijk vele berichten). De site draait op Umbraco. Bij versie 8 wordt mySQL ineens niet meer ondersteund. Dat is ook 1 van de redenen dat de site herbouwd wordt, want voor de opslag van data gebruik ik... mySQL.